Η τσικουδιά, ταπεινή από τα γεννοφάσκια της, φτιαχνόταν από τα υπολείμματα των σταφυλιών της Κρήτης, ποικιλίες πανάρχαιες. Ήταν γιατρικό, το καλωσόρισμα, έναρξη για να φας, έναρξη για να γιορτάσεις, έναρξη για να κουβεντιάσεις.

Ήταν σημάδι λήξης, μετά από την κούραση της ημέρας, μετά το φαγητό, μετά το γλέντι. Υπάρχει σε όλα τα Κρητικά σπίτια, ακόμα και σε εκείνα μακριά από την Κρήτη αλλά έχει μονάχα ένα ιδιότυπο κανόνα.

Δεν το πίνεις ποτέ χωρίς συντροφιά. Ποτέ μονάχος.

Η Ομάδα

Η Τσικουδιά 35 φτιάχτηκε μέσα από τη συντροφιά. Είναι το προϊόν μιας παρέας, που μετρά σήμερα, το 2020, πάνω απο 30 χρόνια φιλίας. Η παρέα αυτή, ο Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Παντελής Φανουργάκης, αποφάσισαν να στηρίξουν τον Ηλία Μελισσουργό, να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Να φτιάξει την καλύτερη Τσικουδιά, άξια της ιστορίας της, άξια του τόπου της. Εκείνη που θα ήταν και εκείνοι περήφανοι να κερνούν και να πίνουν.

Το όνομα 35Ν

Είναι ο 35ος παράλληλος του πλανήτη μας. Σε ένα μικρό σημείο του, ένα πανάρχαιο νησί με ιστορία 5000 ετών όπου οι άνθρωποι του έπρατταν και ζούσαν πάντα με ψυχή. Αυτό το νησί είναι η Κρήτη. Το όνομα του ποτού, είναι Τσικουδιά.

Πολυποικιλιακή

Είναι η καρδιά των καλύτερων Κρητικών σταφυλιών, από επιλεγμένους αμπελώνες της. Ασυνεχής απόσταξη σε χάλκινους κλασματικούς άμβυκες, στο Ρέθυμνο. Το άρωμα της έντονο και δυνατό, η επίγευση της απόλυτα ισορροπημένη.

Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τη για λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί.

Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38%

Syrah

Καρδιά φίνου αποστάγματος της ποικιλίας Syrah, από τους καλύτερους αμπελώνες της Κρήτης. Ασυνεχής απόσταξη σε χάλκινους κλασματικούς άμβυκες, στο Ρέθυμνο. Το άρωμα της γήινο, ζεστό και ντελικάτο, με επιγευση στρογγυλή και βελούδινη.

Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τη λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί.

Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38%

Moscato

Καρδιά φίνου αποστάγματος της ποικιλίας Μοσχάτο, από τους καλύτερους αμπελώνες της Κρήτησ. Ασυνεχής απόσταξη σε χάλκινους κλασματικούς άμβυκες, στο Ρέθυμνο. Το άρωμα της κομψό απαλό και αισθησιακό, με επίγευση μακρά και επίμονη.

Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας την λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί.

Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38%

Τσικουδιά με μέλι

Αναμιγνύεται με ορεινό θυμαρίσιο μέλι από κρητικούς μελισσόκηπους, και τοπικά αρωματικά. Η γεύση γλυκιά και έντονη μαζί, αφήνει διακριτικά το άρωμα του θυμαριού.

Σερβίρεται ιδανικά στους 10° - 12°

Πίνεται πάντα με συντροφιά.

Τόπος Παραγωγής

H Τσικουδιά 35Ν φτιάχνεται στο Ρέθυμνο, στο αποστακτήριο που δημιούργησε ο Ηλίας Μελισσουργός.
Ακολουθεί τους κανόνες της διπλής απόσταξης, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ποικιλίες Κρητικού καρπού.

Επικοινωνία

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας.

TOP